Terug naar Nieuws

Hoe zorgt u voor de ogen van uw kind?

Gepubliceerd op:
Hoe zorgt u voor de ogen van uw kind?


Hoe zorgt u voor de ogen van uw kind?
Voor een groeiende groep kinderen is scherp zicht niet meer vanzelfsprekend. In Nederland is al een kwart van de 13-jarigen bijziend en dit aantal blijft groeien. Onderzoekers voorspellen dat in het jaar 2050 bijna de helft van de totale wereldbevolking bijziend zal zijn. Dit lijkt ver weg, maar dat zijn de jongeren van nu. Bent u zich bewust van de risico’s van (progressieve) bijziendheid en weet u wat u kunt doen om uw kind hiervoor te behoeden?

Bijziendheid: een groeiend probleem
Als u bijziend (myopie, veraf slecht zien) bent, dan heeft u zoals de oogspecialist dat zegt een oogcorrectie met een ‘min-sterkte’ nodig. Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, vooral bij kinderen tussen de 6 en 17 jaar is bijziendheid vaak sterk progressief. Juist jongeren zijn een kwetsbare groep omdat hun ogen nog niet uitgegroeid zijn. De problemen met bijziendheid zijn o.a. een grotere kans op staar, een hogere kans op glaucoom en een verhoogde kans op netvliesloslating. Allemaal complicaties die kunnen leiden tot slechtziendheid of blindheid.
Laat de ogen van uw kind regelmatig controleren, ook als hij/zij (nog) niet bijziend is. Zo kan er op tijd worden ingegrepen.

DreamLite nachtlenzen
Anders dan gewone lenzen werken DreamLite nachtlenzen meer als een beugel voor de ogen. Ze doen ’s nachts hun werk. De speciale, op maat gemaakte, vorm van de lens maakt het hoornvlies tijdens de slaap ongemerkt iets platter. Hiermee wordt de bijziendheid gecorrigeerd. Overdag ziet u haarscherp, zonder een bril of contactlenzen in. Het is een veilig methode waarvan het effect tijdelijk is en 100% omkeerbaar is. Als de lens enkele dagen niet wordt gedragen nemen de ogen vanzelf hun oorspronkelijke vorm weer aan. Er kan al gestart worden met DreamLite vanaf het achtste levensjaar.

Meer weten? Kom gerust langs bij Berwin Bijholt Optiek om u te laten informeren.
--

Bekijk ook:

Jacob Jensen horloges

Jacob Jensen horloges

Tijdloos Deens Design voor dames en herenDe prachtige Jacob Jensen horloges worden nu al beschouwd als de klassiekers van toekomst. De stijlvolle, moderne, en vooral strakke ontwerpen van Jacob Jensen Design watches zijn echte eyecatchers voor design-liefhebbers. De kracht van Jacob Jensen horloges …
 
Wist je dat...

Wist je dat...

Ze worden wel de spiegel van de ziel genoemd en verraden je gevoelens.En dat is nog lang niet alles. Ze zijn een van de hardst werkende organen van het lichaam: ze slokken maar liefst 65 procent van je hersencapaciteit op.10 leuke weetjes over ogenWIST JE DAT… * een mens gemiddeld 10.000 keer per…