Oogmeting zonder afspraak. Wij nemen ruim de tijd voor je…

Oogmeting zonder afspraak

Voor een vrijblijvende oogmeting hoef je bij Berwin Bijholt geen afspraak te maken. Kom langs wanneer je wilt, onze opticiens staan altijd voor je klaar! Wij zijn gespecialiseerd in oogmetingen bij zowel volwassenen als kinderen. 

Volledige controle

Wij nemen bij een oogmeting graag ruim de tijd voor een volledige controle van je ogen. Dat gebeurt door ervaren en goed opgeleide opticiens met Digitale oogmeetapparatuur en Polarisatiescherm

Oogdrukmeting 

Oogdruk
De bolvorm van het oog wordt mede in stand gehouden doordat binnen in het oog vocht wordt geproduceerd, dat kamerwater wordt genoemd. Dit oogvocht heeft niets te maken met het uitwendige traanvocht. De hoogte van de oogdruk is afhankelijk van het evenwicht tussen aanmaak en afvoer van het kamerwater. Te hoge oogdruk kan ontstaan wanneer de afvoer van kamerwater wordt belemmerd.
Oorzaak
Het mechanisme dat bij glaucoom leidt tot de aantasting van de oogzenuw, is nog steeds niet tot in alle details bekend. Wel zijn er veel factoren bekend die de kans op optreden van glaucoom aanzienlijk verhogen (risicofactoren):

  • Verhoogde oogdruk. Dit is veruit de belangrijkste risicofactor. Een statistisch normale oogdruk ligt tussen de 11 en 21 mmHg. Hoe hoger de oogdruk, hoe groter de kans op glaucoom.
  • Glaucoom in de familie. Als glaucoom voorkomt bij iemands naaste (1e en 2e graads-) familieleden, is de kans op glaucoom 10 maal hoger dan voor iemand zonder glaucoom in de familie.
  • Hoge leeftijd. Op hoge leeftijd komt glaucoom veel vaker voor (4% van de mensen ouder dan 80 jaar heeft glaucoom).
  • Sterke bij- of verziendheid.
  • Negroïde mensen hebben vaker glaucoom.
  • Afwijkingen van de bloedvaten bij- of in het oog.

Wij doen een oogdrukmeting standaard bij elke oogmeting.

 

Eerstelijns oogzorg

De opticien is tegenwoordig de eerstelijns oogzorg. Wij meten de ogen grondig en wanneer wij vermoeden dat er sprake is van oogziekte, oogafwijkingen of andere oogproblemen, verwijzen wij altijd via de huisarts door naar de oogarts.

Oogmeting bij kinderen

De opticiens van Berwin Bijholt zijn specialisten in oogmetingen bij kinderen vanaf ongeveer tien jaar. Met begrip en geduld gaan wij met kinderen om. En vooral met de benodigde kennis. Want kinderogen functioneren anders dan ogen van volwassenen. Kinderogen passen zich gemakkelijker aan en kinderen kunnen zelf moeilijk aangeven wat de klachten zijn.

Kom langs voor een vrijblijvende oogmeting bij kinderen. 

Kom eens bij ons langs!

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 9:15-12:00 / 13:30-18:00
Woensdag 9:15-12:00 / 13:30-18:00
Donderdag 9:15-12:00 / 13:30-18:00
Vrijdag 9:15-12:00 / 13:30-21:00
Zaterdag 9:15-17:00
Zondag Gesloten

Contact

Scheepshellingstraat 34
9665 KD Oude Pekela
Nederland
0597 615501
info@berwinbijholt.nl

Social media

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u een vraag over producten die u op onze site heeft gevonden, of wilt u meer informatie over Juwelier Berwin Bijholt? Neem dan contact met ons op via het contact formulier. We proberen uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen!

@
Velden met een * zijn verplicht.